Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό κεράσι – αγαπημένο και πετύχιμενο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 κιλα κερασια
2 κιλα ζαχαρη.
Χυμο απο ενα λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και βγαζουμε απο τα κερασακια μου τα κουκουτσια.
Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα μου ανα στρωσεις.Κερασια- ζαχαρη-κερασια.
Τα αφηνουμε ολο το βραδυ να κατεβασουν τα υγρα τους.
Την επομενη μερα τα βραζουμε σε μετρια φωτια εαν χρειαστει ξαφριζουμε .Τα βραζουμε περιπου 3 τεταρτα της ωρας μεχρι να δουμε εαν εχει δεσει το συροπι.Κατεβαζουμε απο την φωτια ριχνουμε το χυμο απο το λεμονι και αφηνουμε να κρυωσει.
Τοποθετουμε στα βαζα και απολαμβανουμε με ενα ποτηρι δροσερο νερο η πανω απο παγωτο.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για απολαυστικό πολύ! Γλυκό κεράσι υπέροχο και αγαπημένο
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1κιλο κεράσια.
1 κιλό ζάχαρη.
4 βανίλιες.
1 κ.σ. χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλα τα κεράσια βγάζουμε τα κουκούτσια, και τα βαζουμε στην κατσαρόλα ριχνουμε τη ζάχαρη και τα άφηνουμε περίπου 3 ωρες.
Ριχνουμε 1 φλιτζανακι του καφέ νερό δεν χρειάστηκε πιο πολυ γιατι βγαζουν και τα κεράσια,και τα βαζουμε για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και την ωρα που έβραζε το ξαφρισα.
Πρόσθετουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού το άφηνουμε οσο χρειάστηκε για να δέσει το σιρόπι.
Το αφηνουμε μεχρι την επομενη μερα στην κατσαρόλα και το βαζουμε να βρασει ξανα για λιγο να δεσει καλυτερα το σιρόπι.
Έτοιμο για κέρασμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.