Connect with us

Ζυμαρικα

Απολαυστικά Κανελόνια με κιμά και πλούσια κρέμα !

Published

on

21768077 10212526868560936 3174444226675807912 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σίγουρα θα καταπλήξει όσους το γευτούν !!!

Κάνουμε τον κιμά όπως το κάνει ο καθένας για τα μακαρόνια αλλά το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως να πιεί τα ζουμάκια του.
Εγώ έβαλα τον κιμά με λίγο λάδι, κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένο στο μούλτι, Μέτα το καρότο τριμμένο και αυτό στο μούλτι, ένα ξυλάκι κανέλα και 4 μπαχάρια (τα οποία έβγαλα στο τέλος),  λίγο τζίντζερ, πιπέρι, ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ και στο τέλος αλάτι ή 2 κύβους κνορ λαχανικών.

Οταν κρυώσει, ρίχνουμε μια χούφτα τυρί τριμμένο ότι έχουμε και ανακατεύουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα έβαλα λίγο λάδι, ένα κουτί χυμό ντομάτας και λίγο νερό (το μισό από το κουτί του χυμού της ντομάτας -λίγο αλάτι, πιπέρι, ζαχαρούλα και μόλις πάρει βράση κλείνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα επάνω στο μάτι.

Σε να ταψί  βάζω λίγο λάδι και λίγη από την σάλτσα ντομάτας.
Κατόπιν γεμίζω τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετώ με σειρά το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού τελειώσει το γέμισμα ρίχνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας από πάνω να πάει παντού και να πασαλειφθούν όλα τα κανελόνια, (βοηθάω και με ένα κουτάλι) και μετά βάζουμε και ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος και επίσης γεμιζουμε το μισό κουτάκι πάλι με νερό ξεπλένοντας το και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο ταψί πάνω από τα κανελόνια.

Τα υγρά θα πρέπει να καλύπτουν τα κανελόνια.
Κουνάμε λίγο το ταψακι γέρνοντας το να ανακατευτούν τα υγρά, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι εάν το ταψί έχει το δικό του και το βάζουμε στο ζεστό φούρνο στους 190-180 για 35-40 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τα τα υπόλοιπα τυριά (όλο μαζί το τυρί που χρεισιμοποίησα πρέπει να ήταν γύρω στα 300-350γρ).
Ξαναβάζουμε στο φούρνο ξεσκέπαστο αυτή την φορά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα κανελόνια έως να λιώσουν τα τυριά.

Εάν θέλουμε το γυρίζουμε λίγο στο γκρίλ για να πάρει λίγο χρώμα και να κανε μια ελαφριά κρούστα (προσέχουμε όμως μην μας καεί) και βγάζουμε αμέσως μετά απόν τον φουρνο.
Αφήνουμε λίγο  να κρυώσει και να σταθεί (όπως το παστίτσιο) ώστε να μπορέσουμε να σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη !!!

Vana Zouka
ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές4 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές6 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές8 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα10 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές12 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές14 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές15 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version