Συνταγές
Απλό και πεντανόστιμο χαλβά σιμιγδαλένιο με χυμό πορτοκάλι και σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Haroula Stelios Nod – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορελαιο
2κουπες σιμιγδάλι χοντρο
2 κουπες χυμό πορτοκάλι
2 κουπες νερό
Φλούδα από ένα πορτοκαλί
3 κουπες ζαχαρη
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμενα
1 ξυλάκι κανέλας για το σιροπι
100 γρ σοκολάτα
Κανέλα σκόνη για επανω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βάζουμε τον χυμό την ζάχαρη την φλούδα πορτοκαλιου και κανελα να βράσουν
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι με σιμιγδάλι να καβουρντιστει και τα αμυγδαλα
Όταν ετοιμαστεί το ρίχνουμε σταδιακά στο σιρόπι
Χωρίζουμε ένα μέρος απο το χαλβά και ρίχνω μέσα την σοκολάτα για την βάση του χαλβα
Βάζουμε πρώτα τον άσπρο χαλβά στρώνω και επανω τον σοκολατένιο…
Αφήνουμε να κρυωσει και ξεφορμαρω
Η Συνταγή είναι από Haroula Stelios Nod – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Ήρθε η ώρα του χαλβά – Υπέροχο γλυκάκι και αγαπημένο
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Ntavou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι νισεστε( περασμενο απο το σουρωτηρι)
3 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
Μιση κουπα ηλιελαιο
8 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
Εκτέλεση
Σε μια λεκανη ανακατευουμε τα 4 πρωτα υλικα μεχρι να λιωσουν καλα. Σε μια κατσαρολα καβουρδιζουμε τις 8 κουταλιες ζαχαρης μεχρι να παρει το χρωμα της αρεσκειας μας κατοπιν ριχνουμε το μειγμα της λεκανης σιγα σιγα και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να πηξει. Ριχνουμε το μειγμα σε ενα πυρεξ και ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να κανει την κρουστα που θελουμε.
Μπορείτε τις κουπες με τη ζαχαρη να μην τις γεμισετε καλα και οι κουταλιες να ειναι κοφτε
Το φουρνο τον προθερμανουμε 30′ και το ψηνουμε 10′
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Ntavou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.