Συνταγές
Απίστευτο πεϊνιρλί με το πιο τέλειο ζυμάρι
Η Συνταγή είναι από Anastasia Lazaraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
• 500 γραµ. αλεύρι σκληρό
• 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
• 1 φακελάκι μαγιά
• 1 ½ φλ. νερό χλιαρό
• 2 κ.γλ ζάχαρη
• 1 κ.σ βούτυρο κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιάνουμε προζυμάκι βάζοντας τη μαγιά , τη ζάχαρη, μία χούφτα αλεύρι και λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Με αυτή τη ζέστη γίνεται αμέσως
Σε άλλο μπολ βάζουμε αλεύρι, βούτυρο και σε μία άκρη το αλάτι να μην έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά. Προσθέτουμε το μίγμα μαγιάς και τόσο νερό για να ζυμωθεί και να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Ανοίγω με πλάστη τη ζύμη σε 4 βαρκούλες, αφήνω να ξεκουραστούν 15’ και βάζω γέμιση σάλτσα τομάτας, τυρί , αλλαντικά
Ψήνουμε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί καλά, σε ταψί που είναι καυτό σε αντιστάσεις στους 220 για 20-25’.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για ΓΕΜΙΣΤΑ
Τα γεμιστά είναι η κλασική συνταγή. Απλώς σωτάρουμε πρώτα τη γέμιση στην κατσαρόλα.
Επίσης ενώ όλος ο κόσμος βάζει ρύζι Καρολίνα εμείς προτείνουμε ρύζι γλασέ για σούπα!
Ευτυχώς δε λασπώνει!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Anastasia Lazaraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.