Συνταγές
Απίθανο κέικ πορτοκαλιού – αφράτο και πολύ πετυχημένο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ντίνα Λούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
5 αυγά
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε τα χτυπάμε μετά το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και στην συνέχεια το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ .
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180ο Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
Με το ίδιο ποτήρι μετράμε το λάδι, ζάχαρη και το λάδι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ντίνα Λούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”