Connect with us

Γλυκα

Απίθανο γλυκό μιλφέιγ σκέτη υπερπαραγωγή

Published

on

363729575 2196335310757701 8625486384189574321 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη κρυσταλλική, και λίγα αμύγδαλα. Αυτά τα άλεσα στο multi.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
1000ml. γάλα πλήρες, 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 80γρ. κόρν-φλάουερ, 80γρ. βούτυρο παγωμένο, 2 αυγά ολόκληρα, και 6 κρόκους, 1κτγ. γεμάτη σιρόπι βανίλιας.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε την μισή από την ποσότητα της ζάχαρης και την βανίλια. Σέ ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά τους κρόκους τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν-φλάουερ τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί να μην μείνουν γρομπαλάκια. Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα βάζουμε λίγο-λίγο στο σκεύος με τα αυγά.

Και ανακατεύουμε. Όταν ζεσταθούν τα αυγά τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και με έναν αυγοδάρτη τα ανακατεύουμε. Σέ λίγα λεπτά αυτή η κρέμα θα σφίξει. Όταν κάνει φουσκάλες την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο, την μεταγγίζουμε σέ ένα άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια όλη με μεμβράνη. Την αφήνουμε λίγη ώρα έξω να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία της και την βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Όταν έχει σφίξει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ και την δουλεύουμε έως ότου αφρατέψει.

Τώρα για τα φύλλα
.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, βάζουμε μέσα το φύλλο το τρυπάμε παντού με 1 ή 2 πιρούνια και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Το ψήνομαι στους 190 για 10 λεπτά, το βάζουμε το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε πάλι ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα. Το ψήνομαι για 20 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω σέ μια σχάρα.

Για να μην νωπήσει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Τέλος μοντάρουμε το γλυκό. Αν θέλουμε το κάνουμε ατομικά. Η βάζουμε κρέμα σε όλο το φύλλο. Και το επαναλαμβάνουμε άλλες 2-3 φορές. Ρίχνουμε λίγο από το φύλλο που κόψαμε από τα πλάγια το θρυμματίζουμε και ρίχνουμε άχνη. Και τέλος το απολαμβάνουμε.

*Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το αφράτεμα αφού πήξει. Είναι ακριβώς η δοσολογία του Στέλιου Παρλιάρου με μικρή διαφορά στο γάλα που αντικαθιστά 300 γραμμάρια με κρέμα γάλακτος για να γίνει η κρέμα πιο γευστική και παχιά! Τέλειο γλυκό! Κι από εμφάνιση σκίζει! Επαγγελματική δουλειά!

Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές47 λεπτά ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές3 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές5 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές7 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές9 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές11 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Exit mobile version