Συνταγές
Απίθανα κουλουράκια κανέλας με βρώμη και πορτοκάλι (νηστίσιμα)
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
¾ κούπας ελαιόλαδο
¾ κούπας σπορέλαιο
¾ κούπας κρασί λευκό ή ροζέ
¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού
¾ κούπας νιφάδες βρώμης
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
2 κουταλάκια κανέλα
1 baking powder
1 πρέζα αλάτι
6 κουταλιές ζάχαρη
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει καλά. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στα υγρά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τέλος ζυμώνουμε ελαφρά.
Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι της.
Θέλουμε να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Αφήνουμε τη ζύμη για περίπου μισή ώρα, σκεπασμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά .
Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κουλουράκια εύκολα και γρήγορα.
Η Συνταγή είναι της κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο (250gr)
1 ζαχαρούχο (400gr)
1 βανίλια
1 φαριναπ
1 κσ.κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε καλά στο μίξερ νά αφρατέψει μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο λίγο λίγο χωρίς να σταματήσει το μίξερ
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια αλλά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Εγώ σε λίγο ζύμη έβαλα 1κσ κακάο. Πλάθουμε ψήνουμε σε λαδόκολλα,170 με αέρα περίπου 20-30 λεπτά νά πάρει χρώμα.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
Έκανα μπαλάκια πάτησα γραμμές με το μαχαίρι σταυρωτά και με τό χέρι ένωσα άκρες. Το άλλο σχέδιο έκανα μπαλάκια κολλημένα
Η Συνταγή είναι της κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.