Γλυκα
Απλα θαυμάσιο!! Μυρωδάτη καρυδόπιτα που συνοδεύεται υπέροχα με παγωτό βανίλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από 10 αυγά μαρέγκα ρίχνοντας μέσα μια πρέζα αλάτι.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους με 10 κτσ. ζάχαρη, λίγο λικέρ και 2 βανίλιες.
Ρίχνουμε μέσα 10 κουταλιές καρύδι, 10 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό, 1 μπέικιν, 1κτσ. κακάο, 1κτγ. κανέλα, μισό κτγ. μοσχοκάρυδο, μισό γαρύφαλλο και 2 κτσ. σπορέλαιο.
Ρίχνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μίγμα.
Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 33 νο.
Ψήνουμε για 35 -έως 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
Λίγο χυμό λεμόνι
Χλιαρά και τα δύο
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Αξίζει να τη φτιάξετε – Φανταστική Μπλακ Φόρεστ
Η συνταγή είναι της κ. Marieta Magou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
-6 αυγά
-1 κούπα αλεύρι
-1 κούπα ζάχαρη
-3 κτσ. κακάο
-2 κτγ. μπέικιν
-3 βανίλιες
-3 κτσ. νερό
Σιρόπι
-1 βαζάκι γλυκό κουταλιού
-μισή κούπα νερό
Σαντιγί
1 λίτρο κρέμα γάλακτος που χτυπάμε με 4-5 κτσ. ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε το μπέικιν, την βανίλια, κοσκινισμένο το κακάο με το αλεύρι και τέλος το νερό!
Σιρόπι θα χρησιμοποιήσουμε από το γλυκό του κουταλιού, το αφήνουμε από πρίν σε ένα σουρωτήρι, καλό θα ήταν να βάλουμε και λίγο νεράκι στο σιρόπι μισή κούπα!
Θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη! Κόβουμε το παντεσπάνι να βγαίνουν 3 παντεσπάνια σιροπιάζουμε και ρίχνουμε διάσπαρτα τα μισά βύσσινα, βάζουμε την χτυπημένη κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία!!
Η συνταγή είναι της κ. Marieta Magou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.