Connect with us

Συνταγές

Αν είσαι νηστικός.. μην δεις το παρακάτω βίντεο – απίθανος μουσακάς!

Published

on

Αν είσαι νηστικός.. μην δεις το παρακάτω βίντεο - απίθανος μουσακάς!

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Αυτός είναι ο καλύτερος μουσακάς στον κόσμο..

Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης

Υλικά
2 πατάτες βρασμένες
ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
1 μεγάλη μελιτζάνα ή 2 μικρές
3 πρέζες ζάχαρι
1 κ.τ.γ κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
πελτές τομάτας
κιμάς
ντομάτα κονκασέ
βούτυρο
αλεύρι
γάλα
τριμμένο τυρί
3 κρόκους
τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βράζοντας τις πατάτες. Μετά το βράσιμο, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Βάζουμε 2 έως 3 κ.τ.σ λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Τηγανίζουμε τις ροδέλες έως ότου πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανές.

Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, το απλώνουμε με τα χέρια μας στο εσωτερικό του και ρίχνουμε τις πατάτες.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.

Στρώνουμε τις ροδέλες από τις πατάτες καλά στο ταψί.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.

Μόλις τα κρεμμύδια καραμελώσουν τα αδειάζουμε επάνω από τη στρώση με τις πατάτες.

Ξαναβάζουμε πίσω στη φωτιά το τηγάνι προσθέτοντας πάλι ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να τηγανιστούν, και να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες στο ταψί λίγο θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και κατόπιν αδειάζουμε τα κολοκυθάκια, τα οποία απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά.

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και αφήνουμε να πάρουν χρώμα, και στις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι επάνω από τα υλικά στο ταψί.

Οταν οι μελιζάνες είναι έτοιμες, τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι, δύο κουταλιές της σούπας είναι αρκετές.

Κόβουμε σε φέτες το δεύτερο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε κατόπιν μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 3 πρέζες ζάχαρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 κ.τ.γ κανέλα, τον πελτέ της τομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά στο τηγάνι και τον πιέζουμε με το κουτάλι να καθήσει και να ψηθεί καλά, ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Οταν τα υλικά ψηθούν καλά τα σβήνουμε με τον χυμό της τομάτας, τον οποίο αφού ρίξουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Το αφήνουμε για 10 έως 15 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά από τη σάλτσα.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και όταν απορροφηθεί η πρώτη δόση του γάλακτος προσθέτουμε την επόμενη. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται να γίνει 7 έως 8 φορές, ανακατεύοντας ώστε να μην υπάρχουν γρομπαλάκια από τα υλικά.
Ετσι, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ που θα χρειαστούμε για το φαγητό. Οταν θα αρχίσει το μίγμα να βράσει, η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι τα υλικά στο τηγάνι με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε το τυρί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι έως ότου να λιώσει καλά το τυρί. Στη συνέχεια, και αφού η μπεσαμέλ έχει κρυώσει λίγο, προσθέτουμε και τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο επάνω από την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε περίπου 200 γραμμάρια μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τώρα το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ στο ταψί και με τη μαρίζ την απλώνουμε.

Με τον τρίφτη, πασπαλίζουμε την μπεσαμέλ με λίγο τυρί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά.

Μετά από αυτό τον χρόνο ψησίματος, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για περίπου 1 ώρα οπωσδήποτε αλλιώς το φαγητό δεν κόβεται καλά.

Η συνταγή έχει ολοκληρωθεί. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια με το μαχαίρι.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα ο μουσακάς σας είναι έτοιμος για απόλαυση!

Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :

Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές8 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές10 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές12 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές14 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές16 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές17 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version