Συνταγές
Ανοιξιάτικη μακαρονάδα με αβοκάντο και προσούτο! Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σίγουρα έχεις δοκιμάσει πολλές μακαρονάδες αλλά αυτή πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε! Δεν θα χάσεις…
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι ολικής
3 αβοκάντο μεγάλα
160 γρ. προσουτο
100γρ. μοτσαρελα τριμμένη
6 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 πρεζα ξερό βασιλικό
1 πρεζα ξερή ρίγανη
40γρ. χυμό λεμόνι
1 πρεζα ξύσμα λεμόνι
85 γρ. ελαιόλαδο
1 πρεζα αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
40 γρ. αλεσμένο φιστίκι Αίγινας
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ, βάζω τα αβοκάντο καθαρισμένα, και κομμένα,( αν θέλω κρατάω λίγα κομμάτια αβοκάντο, να φαίνονται μέσα στην μακαρονάδα), τα σκόρδα, το αλάτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, και τα κάνω αλοιφή. Ανοίγω προσθέτω τα φύλλα βασιλικού κομμένα, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύω απαλά, να ενωθούν στην κρέμα.
Σε αλατισμένο νερό, βράζω τα μακαρόνια στον ανάλογο χρόνο. Τα στραγγίζω, τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, ρίχνω την ξερή πρεζα ρίγανης, βασιλικού, και ανακατεύω την κρέμα αβοκάντο να ενωθεί μαζί τους. Αν δω ότι στεγνώνει, ρίχνω λίγο νερό, από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια. Γνωστό, και παλιό κολπάκι άλλωστε.
Κόβω με ψαλίδι, η μαχαίρι, το προσουτο, το ανακατεύω με τα μακαρόνια, φροντίζοντας να κρατήσω λίγο για το τέλος. Σερβίρω την μακαρονάδα μου σε πιάτα, πασπαλίζω με το προσουτο, και τα κομμάτια αβοκάντο που φύλαξα, την μοτσαρελα, το φιστίκι Αίγινας, και απολαμβάνω.
Η μακαρονάδα μας με αβοκάντο και προσούτο είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρησε την δική σου νόστιμη συνταγή πατώντας εδώ!