Connect with us

Γλυκα

Ανεπανάληπτη Τούρτα χωρίς μίξερ με παντεσπάνι και μους

ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 180 γρ. βούτυρο 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 3 αυγά 1 κ.σ αμαρέτο 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι 50 γρ. κακάο 200 ml ξινόγαλο Για τη μους 400 γρ. τυρί κρέμα 250 γρ. κουβερτούρα 2 κ.σ μέλι Για τη γκανάζ 125 γρ. κουβερτούρα […]

Published

on

839491 78cd91e0ab2d4bd1a41136d56df16cbd mv2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από foodouki

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.σ αμαρέτο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κακάο
200 ml ξινόγαλο

Για τη μους
400 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ μέλι

Για τη γκανάζ
125 γρ. κουβερτούρα
125 ml κρέμα γάλακτος

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
10-12 κομμάτια
(σε ταψί με διάμετρο 24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
​Για το παντεσπάνι

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, αλάτι), προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά ξεκινώντας με το χτύπημα των αβγών με σύρμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, το αμαρέτο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μπολ με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην περιέχει καθόλου σβώλους.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24 εκατοστών όπου έχουμε στρώσει στη βάση του βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί για έξτρα προστασία.

Χτυπάμε το ταψί σε μια επιφάνεια αντοχής από ύψος 10 εκατοστών περίπου για 2-3 φορές ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και να φουσκώσει ομοιόμορφα χωρίς το “βουναλάκι” που δημιουργείται συνήθως στο κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.

Για τη μους
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη μους.

Για την γκανάζ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αχνίζει την αδειάζουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει τελείως λεία και γυαλιστερή.

Σε αυτή τη φάση η γκανάζ είναι ρευστή, για αυτό τον λόγο την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη της τούρτας.

Για την συναρμολόγηση
Σε μια τουρτιέρα ή πιατέλα απλώνουμε στο κέντρο λίγη από τη μους και τοποθετούμε το κάτω μέρος από το παντεσπάνι. Αυτό το κάνουμε για να μη μετακινηθεί το παντεσπάνι στη συνέχεια του στησίματος της τούρτας.

Πάνω από το παντεσπάνι απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μισή μους και καλύπτουμε με το πάνω μέρος του παντεσπανιού.

Απλώνουμε την υπόλοιπη μους και τέλος , διακοσμούμε με την σταθερή πλέον γκανάζ.

Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγη γκανάζ, την ρίχνουμε περιμετρικά της τούρτας και στα πλαϊνά μέχρι τα μισά του ύψους της.

Με τη ράχη του κουταλιού την απλώνουμε προς το κέντρο σα να δημιουργούμε πολλά μικρά πέταλα λουλουδιών. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κερασάκι.

Υπέροχη, σοκολατένια τούρτα χωρίς μίξερ με το νοστιμότερο παντεσπάνι που έχετε δοκιμάσει και την πιο ανάλαφρη μους! Ιδανική για τα γενέθλια των αγαπημένων μας!

TIPS
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι δεν χρειάζεται σιρόπιασμα, είναι αφράτο και όσο ζουμερό χρειάζεται και μπορεί να καταναλωθεί και ως σκέτο κέικ.

Για εξοικονόμηση χρόνου μπορείτε να ξεκινήσετε την γκανάζ μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από τον φούρνο για να κρυώσει. Έτσι, θα είστε ταυτόχρονα έτοιμοι για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση της τούρτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τούρτα διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 μέρες. Αν την βάλετε στο ψυγείο, το παντεσπάνι της θα σκληρύνει και θα πρέπει να την αφήσετε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να επανέλθει η σύσταση του.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές9 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές11 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές13 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές15 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές17 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές19 ώρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές1 ημέρα ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές1 ημέρα ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές3 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Συνταγές5 ημέρες ago

Είναι δυνατόν να μην μπούμε στον πειρασμό να φτιάξουμε την πιο σπέσιαλ τούρτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα τύπου πτι μπερ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

Exit mobile version