Συνταγές
Τέλειο πετυχημένο γλυκάκι – ανάποδη μηλόπιτα έτσι για κάτι γλυκό
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Kamparoudi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες με αφαιρούμενο το κεντρικό μέρος
150γρ βούτυρο
200γρ ζάχαρη
Κανέλα
Καρύδια
Σταφίδες
Για το παντεσπάνι:
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
1 λεμονιού ξύσμα
130γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γλ μπεκιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα ροδέλες και καθαρίζουμε και το κεντρικό τους.
Έπειτα στο σκεύος μας βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζουμε στον φούρνο στους 180°C βαθμούς για 10 λεπτά.
Έπειτα αφού το βγάλουμε πασπαλιζουμε το 1/3 της ζάχαρης παντού και την κανέλα και τοποθετούμε τα μήλα.
Επάνω τους πάλι βάζουμε λίγο απ’ την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα και ενδιάμεσα στα κενά τα καρύδια και τις σταφίδες.
Απο επάνω τους βάζουμε άλλη μία στρώση μήλα και την τελευταία ζάχαρη, κανέλα και στα κενά καρύδια και σταφίδες.
Μετά τα βάζουμε στον φούρνο πάνω κάτω στους αέρα στους 200°C βαθμούς για 25 λεπτά.
Ταυτόχρονα όσο ψήνονται τα μήλα μου κάνουμε το παντεσπάνι.
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να λιώσει καλά.
Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μπεκιν παουντερ και το αλεύρι σταδιακά και αφού χτυπήσουμε καλά, βγάζουμε το ταψακι απ’ τον φούρνο και ρίχνουμε το παντεσπάνι.
Αν θέλουμε να έχει πιο πολύ μήλα τότε βυθίζουμε και λίγα μέσα στο μίγμα μας και το βάζουμε στον φούρνο στους 200°C βαθμούς για άλλα 25 λεπτά.
Τέλος αφού γίνει και το βγάλουμε απ’ τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά αναποδογυρίζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Kamparoudi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.