Συνταγές
Κλασσική και αγαπημένη ανάποδη μηλόπιτα – Είναι πραγματικά υπέροχη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πόπη Σοροκάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
150γρ βούτυρο
5 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΖΥΜΗ:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 και μισή κούπα φαρίνα
Εκτέλεση: :
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ταψί 26 εκ. βάζουμε το λιωμένο βούτυρο
στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
*πάνω από τα μήλα σκορπίζω μαύρη σταφίδα και καρύδια!
Η Συνταγή είναι από Πόπη Σοροκάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε μηλόπιτα Κέικ Καβαλιώτικη
Συστατικά
4 αυγά.
2 φλυτζάνια ζάχαρη.
2 φλυτζάνια αλεύρι.
1 μπέικιν.
1 βανίλια.
1 κουταλιά γλυκού κανέλα.
1 φλυτζάνι σπορέλαιο.
3 κόκκινα μήλα σε κυβάκια.
Οδηγίες
1. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά,
2. Μετά προσθέτουμε το μπέικιν την κανέλα και το λάδι και τέλος σιγά σιγά το αλέυρι,
3. Βάζουμε τα μήλα και ανακετεύουμε μια γύρα,
4. Τα βάζουμε σε βουτυροαλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά,
5. Όταν βγάλουμε απο φούρνο ρίχνουμε άχνη.
Περισσότερες συνταγές στο masame.gr