Συνταγές
Για σήμερα, έχουμε διάφορα.. αλμυρά και γλυκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτα αγοραστό
Απλά σωτάρουμε λίγο σπανάκι και πράσο, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και προς το τέλος ρίχνω λίγο τυρί φέτα και μοτσαρέλα.
Ένα φύλλο κάτω, ενδιάμεσα η γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλο και φυσικά αλείφω με ελαιόλαδο.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς στην μεσαία σκάλα του φούρνου, για 35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Για τα μανιτάρια τηγανιά σε τηγάνι με καπάκι
Βάζουμε μια συσκευασία μανιτάρια μικρά, βρήκα και όχι πλευρώτους που ήθελα, δεν πειραζει όμως έγιναν σάν συκωτάκια.
Ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 πιπερίτσες πράσινες μικρές, αλατοπίπερο, θυμάρι και δεντρολίβανο, και πολύ μικρή μελιτζάνα άσπρη σε φετούλες.
Ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό, ανάβω την φωτιά, αφήνουμε να γίνει για 25′. Ενδιάμεσα ανακάτεψα δύο φορές, φυσικά σκεπασμένο με καπάκι.
Για την ζουμερή μηλόπιτα με μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη
Για 28 εκ. ταψί
Καθάρισα 3 μήλα, κόβω σε φέτες, στρώνω στο ταψάκι, ρίχνω από πάνω το μισό από το πακέτο βιτάμ- βούτυρο και αυτό κομμένο στα δύο όπου το δεύτερο το βάζω στο παντεσπάνι.
Υστερα, συνεχίζω να ρίχνω 1 κτγ. κανέλα και 4 κτσ. μαρμελάδα βερίκοκο από φρουκτόζη, ύστερα χτυπάμε 3 αυγά, 1 κτσ. μέλι, μήλα, 2 βανίλιες, το άλλο μισό από το δεύτερο κομμάτι βούτυρο- βιταμ, 1 σφηνάκι κονιάκ και προς το τέλος 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι κόκκινη φαρίνα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ψήσιμο στις αντιστάσεις στην μεσαία σκάλα του φούρνου στους 170 βαθμούς μέχρι να χρυσώσει .
Όταν βγάλουμε από το φούρνο, ξεφορμάρω ύστερα από 20′.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.