Συνταγές
Πολύ ενδιαφέρον συνταγή! Φτιάξτε σπιτικό αλλαντικό κοτόπουλου ή γαλοπούλας, το ωραιότερο που έχεις φάει στη ζωή σου! Απλά η γεύση του.. τέλεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Souniou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ. Στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. μέλι καλό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1κ.γ. καρρυ σε σκόνη
1κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
2 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμενο
Τα μπαχαρικά είναι της αρεσκείας μου , εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ο,τι μπαχαρικό σου κάνει κέφι μικρό μου .
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεπλένεις και στραγγίζεις τα στήθη του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας . Έχεις ανακατέψει όλα τα υλικά μαζί και με αυτά αλείφεις και κάνεις μασάζ στο κοτόπουλο . Μετά τα τοποθετείς σε μια σακουλιτσα τροφίμων που να κλείνει αεροστεγώς αφού έχεις φροντίσει να βγάλεις όλον τον αέρα και την κλείνεις καλά . Βάζεις την σακουλιτσα στο ψυγείο και την ξεχνάς για 3 24ωρα μέσα εκεί . Μετά τις 3 μέρες την βγάζεις και αφού ξεπλύνεις τα στήθη από το μείγμα το μουλιαζεις μέσα σε ένα τάπερ γεμάτο από νερό κρύο για 1 1/2 ώρα .
Φυσικά το τάπερ είναι στο ψυγείο για να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί . Στο μεταξύ έχεις προθέρμανει τον φούρνο σου στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις . Μετά λοιπόν το μουλιασμα βγάζεις τα στήθη , τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετείς ή μέσα σε ειδικό διχτακι ή κ σκέτα πάνω σε λαδόκολλα που έχεις βάλει σε ένα ταψί . Ψήνεις στη μεσαία σχάρα σε αντιστάσεις και στους 150 βαθμούς για 50λεπτα . Τα βγάζεις από τον φούρνο , τα αφήνεις να κρυώσουν κ τα βάζεις στο ψυγείο κ αφού κρυώσουν καλά κόβεις με αιχμηρό μαχαίρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Souniou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”