Συνταγές
Αλάδωτος Χαλβάς με ινδική καρύδα και φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα καρύδα τριμμένη + για την επιφάνεια
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια με γεύση λεμόνι -πορτοκάλι η 1 βανίλια κάψουλα
1 πρέζα αλάτι
4 κούπες χυμό πορτοκάλι + το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ροδόνερο σε σπρέι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, στο 7 με μέγιστη το 9.
Προσθέτουμε τον χυμό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, και την βανίλια.
Περιμένουμε και μόλις πάρει να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι «βροχηδόν», την καρύδα, και το αλάτι.
Ανακατεύουμε συνέχεια, χαμηλώνοντας κι άλλο την θερμοκρασία μας, στον βαθμό 5 μέχρι να πήξει, και να αποκολλάται από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ψεκάζουμε τον πάτο του ταψιού με ροδόνερο, μεταφέρουμε τον χαλβά, στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα, και χτυπάμε το ταψάκι επάνω στον πάγκο 2-3 φορές για να φύγει ο αέρας που έχει μέσα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα, και κόβουμε σε κομμάτια.
Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και κρύος από το ψυγείο.
Σημείωση:
Αν θέλουμε να μειώσουμε στο μισό τις θερμίδες μας, θα βάλουμε 1 κούπα ζάχαρη Στέβιας κρυσταλλική σε αναλογία 1:2 με την ζάχαρη.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!