Γρηγορες Συνταγες
Ακριβώς αυτό! Το σωστό ρυζόγαλο – τρώγεται και κρύο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να το φτιάξουμε βαζουμε 3/4 της κούπας ρύζι γλασε που το είχαμε πλύνει καλά με δύο ποτήρια νερό και λίγο αλάτι να βράσει να μαλακώσει προσθέτουμε 3/4 της κούπας ζάχαρη ανάλογα και πόσο γλυκό το θέλετε
ρίχνουμε το γάλα από ένα λίτρο κρατάμε μια κουπα και διαλύουμε ένα φάκελο άνθος αραβοσίτου το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει
σερβίρουμε σε μπολακια πασπαλίζουμε κανέλα και όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες μερικές ενδιαφέρουσες παραλλαγές από τα μέλη των Χρυσών Συνταγών:
1) Το ρύζι το βράζουμε με το γάλα και τέλος βάζουμε κρόκους με την ζάχαρη σαν το χτυπητό αυγό, τα οποία τα ρίχνουμε κατόπιν στο γάλα με το ρύζι. Δεν χρειάζεται να βάλουμε κορν φλάουρ.
2) Μπορεί να γίνει μόνο με γάλα, ζάχαρη και ρύζι Καρολίνα, χωρίς κορν φλαουρ. Ωστόσο, θέλει μεγάλη κατσαρόλα και να είσαι από πάνω για περίπου 30 λεπτά. Φυσικά, μένει ολόασπρο.