Συνταγές
Ακαταμάχητες φωλίτσες σαραγλί με σοκολάτα! Κανείς δεν μένει μόνο σε ένα – θα μοσχομυρίσει το σπίτι φρέσκο βούτυρο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Alatzoglou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για 12 φωλίτσες:
μισό πακέτο φύλλο κρούστας, 100γρ.καρυδι τριμμένο, 130ml βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
200ml νερό, 200ml ζάχαρη, φλούδες λεμονιού, 1 στικ κανέλα
Για τη γκανας:
135γρ.κουβερτουρα,60 ml εβαπορέ, μισή κουταλιά βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε ,το διπλώνουμε λίγο προς τα μέσα. Παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος η ξύλινη βέργα από κρεμάστρα. Απλώνουμε το καρύδι κ τυλίγουμε όχι μέχρι το τέλος. Ζαρώνουμε κ τραβάμε το ξύλο να βγει. Κλείνουμε σε κύκλο κ βουτυρώνουμε να μη ξεραθεί. Η άκρη που δε τυλίξουμε πάει από κάτω κ γίνεται βάση για την Γκανάς.
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κ βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Μόλις βγουν ζεστές οι φωλιές ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 2 ώρες να το απορροφήσει κ ύστερα ετοιμάζουμε την Γκανάς.
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε κ το βούτυρο κ τέλος ψιλοκομμένη την κουβερτούρα. Όταν αρχίσει να λιώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά κ γεμίζουμε τις φωλιές
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Alatzoglou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”