Γλυκα
Αγαπημένο ρεβανί για να μας αποτελειώσει!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά
Για το ταψάκι 30 Χ 40
6 αυγά,
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι,
650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
300 γρ σιμιγδάλι χοντρό,
300 γρ ζάχαρη,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο,
3 – 4 βανίλιες κάψουλες,
50-60 γρ βούτυρο φρέσκο
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, με 2 κιλά ζάχαρη, 1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο (χωρίς χλώρια και άλατα) και τις βανίλιες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά 3 λεπτά μετά από την έναρξη του βρασμού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
Αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε μία λεκάνη. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα ή με μίξερ (πρώτα τα ασπράδια και στη συνέχεια τους κρόκους) και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο υγρό και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών με το γιαούρτι στη λεκάνη των στερεών. Ανακατώνουμε ελαφρά με το χέρι μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πάλι μίγμα.
Βουτυρώνουμε ταψάκι 30 Χ 40 (στη φωτογραφία είναι σε ταψάκι Νο 32). Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια βρεγμένης σπάτουλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω αντιστάσεις) για 20 -30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε, με το σιρόπι ελαφρά ζεστό και όχι καυτό
Αν θέλουμε κατά την παρασκευή του μίγματος, προσθέτουμε στα στερεά υλικά ξύσμα από 1 λεμόνι, δίνει διαφορετικό άρωμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.