Συνταγές
Αγαπημένος Χαλβάς Φαρσάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα όχι πολύ γεμάτη σπορελαιο
2 κούπες νεσεστε
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες χλιαρό νερό
Αμύγδαλα ασπρισμενα και καλοψημενα όσα θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την 1 κούπα ζάχαρη απο τις 3 και βάζουμε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία να γινει καραμελα και να πάρει ενα σκουρο καστανό χρωμα ! (Προσοχή να μην καεί πολύ θα πικριζει)
Σε μια λεκανιτσα εν τω μεταξή ρίχνουμε το νεσεστε ,το λάδι ,το νερό ,και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ,και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με την καραμέλα ,αφού πρώτα την έχουμε αποσυρει απο το μάτι για να μην μας πιτσιλισει !
Στη συνέχεια βάζουμε παλι στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία παντα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει καλά και να αρχίσει να περνει διάφανο καστανό χρωμα ,γιατί συνεχίζει να ψήνεται με το λάδι ακόμη και αφού έχει πήξει !
Τέλος αποσυρουμε όταν σφίξει καλά και αφαιρούμε το περιττό λάδι με ενα κουτάλι και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα !
Βάζουμε το μίγμα σε ενα πυρέξ η ταψακι και στρωνουμε την επιφάνεια με ενα κουτάλι !
Αν θέλουμε πασπαλιζουμε με ζάχαρη και βάζουμε στο Γκριλ να κανει κρουστα
Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”