Συνταγές
Αγαπημένη τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
2 1/2 πακέτα σαβαγιαρ
Γάλα για να τα βουτάμε
Για τη κρεμα :
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2 κρόκους
100 γρ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 σαντιγί 500ml
200 γρ αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ τους κρόκους, και το γάλα και ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στη κρέμα κ βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί και τη τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο. Έπειτα ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη κρεμα με απαλές κινήσεις.
Σε ένα τσερκι 26εκ τοποθετούμε τα σαβαγιαρ ενώ τα έχουμε βρέξει στο γάλα. Στρώνουμε μια στρώση κρέμα και ξαναεπαναλαμβάνουμε.
“Χτίζουμε” ένα δεύτερο επίπεδο με σαβαγιάρ ,καλύπτουμε με κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Βγάζουμε το τσερκι και καλύπτουμε γύρω γύρω τη τούρτα μας με κρέμα που έχει απομείνει.
Γαρνίρουμε με ροζέτες και το αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!