Connect with us

Τουρτες

Η αυθεντική τούρτα αμυγδάλου – όπως την έφτιαχναν παλιά!

Published

on

Η αυθεντική τούρτα αμυγδάλου όπως την έφτιαχναν παλιά

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Επαγγελματική δοκιμασμένη συνταγή χρόνων για να φτιάξετε θεική τούρτα αμυγδάλου. Σούπερ τρίπατη φανταστική τούρτα του ονείρου

Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT

Yλικά
για το παντεσπάνι
-225 γρ. αυγά ή 5 αυγά μεσαία
-125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 βανίλια
-2 έως 3 σταγόνες πικραμύγδαλο έλαιο
-75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-20 γρ. κόρν Φλάουερ
-40 γρ. αμύγδαλο σκόνη
-12 γρ. βούτυρο λιωμένο ζεστό

για την μαρέγκα
-120 γρ. ασπράδια αυγών
-25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 βανίλια
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για την καραμέλα)
-25 γρ. νερό (για την καραμέλα)
-20 γρ. γλυκόζη (για την καραμέλα)

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
-500 γρ. γάλα πλήρες 3,5 %
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-2 βανίλιες
-3 σταγόνες πικραμύγδαλο έλαιο
-50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-30 γρ. κορν φλάουερ
-100 γρ. αυγά ή 2 μεγάλα
-100 γρ. γάλα
-50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια

για το σιρόπι
-150 γρ. νερό
-150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-λίγο έλαιο πικραμύγδαλο

για την σαντιγί
-300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
-1 βανίλια
-100 γρ. ζάχαρη άχνη

για διακόσμηση και γέμιση
-250 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
-κερασάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Ρίχνουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρι, την βανίλια και το πικραμύγδαλο.
Οταν αφρατέψουν καλά, σταματάμε και προσθέτουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι με το αμύγδαλο σκόνη. Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να ανακατέψουμε καλά.

Συμπληρώνουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.
Αυτό το μίγμα το αδειάζουμε σε 3 ίδια ταψάκια 21 εκατοστών τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Βάζουμε τα ταψάκια στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της μαρέγκας. Ρίχνουμε την ζάχαρι και το νερό σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ανακατεύντας έως ότου να λιώσει η ζάχαρι και να αρχίσει το βράσιμο, δηλαδή κοντά στους 140 βαθμούς εάν μετρήσουμε με θερμόμετρο. Τότε χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών, και όταν αρχίσουν να αφρατεύουν, ανακατεύουμε τη ζάχαρι με τη βανίλια σε ένα μικρό μπωλ και το αδειάζουμε στον κάδο με τα αυγά.

Οταν το σιρόπι που βράζει αρχίζει να παίρνει ένα κιτρινωπό χρώμα, το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σταδιακά στη μαρέγκα με τα αυγά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ έως ότου να κρυώσει το μίγμα και να γίνει σφιχτό. Τότε, βάζουμε την μαρέγκα σε ένα μπωλ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, το γάλα, τη ζάχαρι, τις βανίλιες και το πικραμύγδαλο. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Οταν ζεσταθεί το μίγμα στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το 1/3 από αυτό στο μπωλ με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πήξει.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την μαρέγκα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί.

Βγάζουμε τα ταψάκια από το φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 2 λεπτά.
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, μουσκεύουμε με σιρόπι και αδειάζουμε το 1/3 από την κρέμα. Το στρώνουμε και πασαπλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το δεύτερο και το τρίτο φύλλο παντεσπάνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Αφού ξεφορμάρουμε, προχωράμε στην παρασκευή της σαντιγί. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά.
Καλύπτουμε με την σπάτουλα και την σαντιγί όλη την επιφάνεια της τούρτας.

Στολίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ. Με την υπόλοιπη σαντιγί και με το κορνέ, κάνουμε ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας προσθέτοντας και κερασάκια.

Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Η “τούρτα αμυγδάλου “ είναι έτοιμη!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές58 λεπτά ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές3 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα5 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές7 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές9 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές10 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version