Τουρτες
Η αυθεντική τούρτα αμυγδάλου – όπως την έφτιαχναν παλιά!
Επαγγελματική δοκιμασμένη συνταγή χρόνων για να φτιάξετε θεική τούρτα αμυγδάλου. Σούπερ τρίπατη φανταστική τούρτα του ονείρου
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Yλικά
για το παντεσπάνι
-225 γρ. αυγά ή 5 αυγά μεσαία
-125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 βανίλια
-2 έως 3 σταγόνες πικραμύγδαλο έλαιο
-75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-20 γρ. κόρν Φλάουερ
-40 γρ. αμύγδαλο σκόνη
-12 γρ. βούτυρο λιωμένο ζεστό
για την μαρέγκα
-120 γρ. ασπράδια αυγών
-25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 βανίλια
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για την καραμέλα)
-25 γρ. νερό (για την καραμέλα)
-20 γρ. γλυκόζη (για την καραμέλα)
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
-500 γρ. γάλα πλήρες 3,5 %
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-2 βανίλιες
-3 σταγόνες πικραμύγδαλο έλαιο
-50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-30 γρ. κορν φλάουερ
-100 γρ. αυγά ή 2 μεγάλα
-100 γρ. γάλα
-50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
για το σιρόπι
-150 γρ. νερό
-150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-λίγο έλαιο πικραμύγδαλο
για την σαντιγί
-300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
-1 βανίλια
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
για διακόσμηση και γέμιση
-250 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
-κερασάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Ρίχνουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρι, την βανίλια και το πικραμύγδαλο.
Οταν αφρατέψουν καλά, σταματάμε και προσθέτουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι με το αμύγδαλο σκόνη. Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να ανακατέψουμε καλά.
Συμπληρώνουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.
Αυτό το μίγμα το αδειάζουμε σε 3 ίδια ταψάκια 21 εκατοστών τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Βάζουμε τα ταψάκια στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της μαρέγκας. Ρίχνουμε την ζάχαρι και το νερό σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ανακατεύντας έως ότου να λιώσει η ζάχαρι και να αρχίσει το βράσιμο, δηλαδή κοντά στους 140 βαθμούς εάν μετρήσουμε με θερμόμετρο. Τότε χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών, και όταν αρχίσουν να αφρατεύουν, ανακατεύουμε τη ζάχαρι με τη βανίλια σε ένα μικρό μπωλ και το αδειάζουμε στον κάδο με τα αυγά.
Οταν το σιρόπι που βράζει αρχίζει να παίρνει ένα κιτρινωπό χρώμα, το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σταδιακά στη μαρέγκα με τα αυγά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ έως ότου να κρυώσει το μίγμα και να γίνει σφιχτό. Τότε, βάζουμε την μαρέγκα σε ένα μπωλ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, το γάλα, τη ζάχαρι, τις βανίλιες και το πικραμύγδαλο. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Οταν ζεσταθεί το μίγμα στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το 1/3 από αυτό στο μπωλ με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πήξει.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την μαρέγκα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε τα ταψάκια από το φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 2 λεπτά.
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, μουσκεύουμε με σιρόπι και αδειάζουμε το 1/3 από την κρέμα. Το στρώνουμε και πασαπλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το δεύτερο και το τρίτο φύλλο παντεσπάνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Αφού ξεφορμάρουμε, προχωράμε στην παρασκευή της σαντιγί. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά.
Καλύπτουμε με την σπάτουλα και την σαντιγί όλη την επιφάνεια της τούρτας.
Στολίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ. Με την υπόλοιπη σαντιγί και με το κορνέ, κάνουμε ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας προσθέτοντας και κερασάκια.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Η “τούρτα αμυγδάλου “ είναι έτοιμη!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT