Συνταγές
Αγαπημένα μαλακά cookies με σοκολατένιες εκρήξεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
150 γρ βουτυρο αγελαδινο σε θερμοκρασια δωματιου
150 γρ καστανη ζαχρη
70 γρ κρυσταλλικη ζαχαρη
2 αβγα
300 γρ αλευρι
1 βανιλια
1/2 κ.γ σοδα
μια πρεζα αλατι
200γρ σοκολατα κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο, τη βανιλια , τη καστανη και την κρυσταλλικη ζαχαρη και χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψει το μιγμα.
Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε τα αβγα.
Ανακατευουμε με μια μαριζ μεχρι να απορροφηθουν τα αβγα.
Κοσκινιζουμε το αλευρι με τη σοδα και το αλατι και προσθετουμε σταδιακα μεσα στο μιγμα των αβγων.
Ανακατευουμε παντα με τη μαριζ και δεν ταλαιπωρουμε το ζυμαρακι.
Τελος προσθετουμε την χοντροκομμενη σοκολατα.
Δεν ζυμωνουμε με τα χερια , ενσωματωνω τη σοκολατα μεσα στο ζυμαρακι με τη μαριζ , γιατι με τα χερια θα ανεβασουμε τη θερμοκρασια της ζυμης και τα κομματια σοκολατας θα αρχισουν να λιωνουν.
Σκεπαζω καλα με μεμβρανη το ζυμαρακι και το βαζουμε στο ψυγειο για μια ωρα.
Με ενα κουπ παγωτου παιρνω απο το μιγμα μου και το τοποθετουμε μεσα σε ταψακι με λαδοκολλα.
Αφηνουμε λιγο περιθωριο αναμεσα απο τα μπισκοτα γιατι απλωνουν.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 13-14 λεπτα (οχι παραπανω γιατι θα σκληρηνουν)
Αφηνουμε να κρυωσουν τελειως και φυλαω σε δοχειο που σφραγιζει (αν μεινουν φυσικα)
Καντε διπλη δοση ……..σιγουρα δε θα μπορειτε να αντισταθειτε
Ακολουθηστε ολα τα βηματα και το χρονο ψησιματος για να εχετε τελειο αποτελεσμα
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.