Συνταγές
Απλά υπέροχο – δροσιστικό υγρό κέικ με φρούτα και μους γιαουρτιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Karatzoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρία αυγά ένα ποτήρι ζάχαρη κ τρείς βανιλιες χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα κ ένα ηλιέλαιο χτυπάμε κ προσθέτουμε δύο κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χτυπάμε κ αδειάζουμε σε αλευρωμενο ταψί
Κόβουμε ότι φρούτα θέλουμε κατά προτίμηση κόκκινα τα ρίχνουμε σκόρπια επάνω στην ζύμη σε ένα μπολ
ρίχνουμε ένα γιαούρτι στραγγιστο ένα αυγό τρείς κουταλιές ζάχαρη κ μία βανίλια χτυπάμε με ένα πηρούνι κ το βάζουμε επάνω στην ζύμη κουταλιά κουταλιά σε διάφορα σημεία
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Anna Karatzoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση ..
Ίσως το πιο απλό και λιγότερο γλυκό Kέικ γιαουρτιού με κυδώνι και αμύγδαλα
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη μαλακή λιωμένη
500 γρ. ζάχαρη
2 αυγά (3 αν είναι μικρά)
600 γρ. αλεύρι τύπου 70%
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. αλάτι
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
άρωμα βανίλιας
200 γρ. γλυκό κυδώνι στραγγισμένο καλά
100 γρ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
Εκτέλεση
Kοσκινίζετε το αλεύρι με τη μπέικιν. Με το σύρμα του χεριού ανακατεύετε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια με τα αυγά. Προσθέτετε το γιαούρτι και το αλάτι, στη συνέχεια τη βανίλια και τέλος ανακατεύοντας το αλεύρι.
Απλώνετε τη μισή ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σκορπίζετε το κυδώνι και τα 2/3 από το αμύγδαλο, απλώνετε την υπόλοιπη ζύμη και τέλος πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αμύγδαλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.