Συνταγές
Έτοιμος ο σιμιγδαλένιος μας χαλβάς – και του χρόνου να είμαστε καλά και υγιείς
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη (δεν τον θέλουμε πάρα πολύ γλυκό)
4 κούπες νερό (εγώ αντικατάστω την 1 κούπα νερού με χυμό πορτοκαλιού)
1 βανίλια (όταν σβήσουμε την φωτιά την προσθέτουμε)
2 κούπες σιμιγδάλι (1 ψιλό & 1 χοντρό)
1 κούπα λάδι (μισό σπορελαιο και μισό ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
Αρχικά σε σιγανή φωτιά καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι κ μετά προσθέτουμε κανέλα κ ξύσμα πορτοκαλιού κ ρίχνουμε με κουτάλα λίγο λίγο από το σιρόπι ( προσοχή!)
Χωρίζουμε το μείγμα κ στο ένα βάζω 2 κομμάτια κουβέρτουρας κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Σε φόρμα του κέικ απλώνουμε με μαριζ το σοκολατένιο μείγμα κ τέλος το λευκό. Αφήνουμε να κρυώσει Κ αναποδογύριζω
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω ..
Είναι γευστικά τέλειο όπως και οπτικά – Λευκός χαλβάς με καρύδα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ – Giwrgos-Giwta Godzamanis”
Υλικά:
1λίτρο γάλα
1φλ.τσ σιμιγδάλι χονδρό
1φλ.τσ. καρύδα
( ινδοκάρυδο)
1 φλ τσ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πακέτο πτιμπέρ σοκολάτας ( τα σκούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από τα μπισκότα- να βράσουν, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ,μέχρι να πήξει
Βάζουμε σε φόρμα ,αφού έχουμε στρώσει μεμβράνη για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα
Βυθίζουμε τα μπισκότα ,όσα πάρει η φόρμα, γύρω- γύρω
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ – Giwrgos-Giwta Godzamanis”