Συνταγές
Έτοιμα τα Πασχαλινά κουλούρια αμμωνίας – Σας εύχομαστε το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεμίσει τις ψυχές όλων μας
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ.βουτυρο φρέσκο
6 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κιλά
4 βανιλιες
Ζάχαρη, από το ένα κιλό βγάζω 1 ποτήρι νερού
1 φακελάκι αμμωνία
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με γάλα, περνάω τα κουλουράκια από πάνω αφού τα έχω πλάσει…
ΥΛΙΚΑ:
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτω ένα ένα τα αυγά, ρίχνω τις βανιλιες, διαλύω την αμμωνία σε χλιαρό γάλα σε μια μεγάλη λεκάνη
προσθέτω το μείγμα που χτύπησα στο μίξερ, ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζω να ζυμωνω ( το αλεύρι δεν μου το πήρε όλο, ), πλάθω στο σχήμα που θέλω και αλείφω με το μείγμα κρόκου και γάλακτος
Ψήνω, δύο δύο τα ταψιά στον αέρα για 20′ στους 160 βαθμούς ( εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνου)…
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχα καλά φτιαγμένα λαχταριστά και σίγουρα πολύ νόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Ζαχαρονερο +σουσαμι
Εκτέλεση
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυωντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.Αφηνουμε να φουσκωσει.
Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.Πλαθουμε σε κορδωνια και τα κανουμε κυκλο.
Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.