Συνταγές
Έτοιμα τα πιο νόστιμα κρουασανάκια – Έχουν γέμιση από ανθότυρο, τυρί φέτα και κάποια με μαρμελάδα ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 αυγουλακι και 1 ασπράδι
600 γρμ αλεύρι γοχ
120 γρμ ηλιέλαιο
250 γρμ γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
100 γρμ βουτυρακι για από πάνω από τά κρουασανακια
Για επάλειψη
Τόν κρόκο με λίγο γάλα η νερό.
Εκτέλεση
Όταν δεν έχουμε το ακτινοτο εργαλείο, ανοίγουμε την ζύμη . Α, νά πω ότι τά χτύπησα όλα μαζί τά υλικά και στο τέλος φυσικά ρίχνουμε το αλεύρι. Αφήνω για 1 μισυ ώρα την ζύμη σκεπασμένη μέχρι να φουσκώσει.
Χωρίζω την ζύμη σε 2 μπαλιτσες και τρεις μπάλες όπου κάθε μία ανοίγω σέ κυκλικό φύλλο όχι πολύ λεπτό. Ύστερα κόβω σέ όσα κομμάτια θέλουμε εμείς ανάλογα με το μέγεθος που μας αρέσει. Βάζουμε ότι γέμιση επιθυμούμε , τοποθετούμε στο πλατύ και ρολαρουμε μέχρι το στενό μέρος.
Τοποθετούμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Βάζουμε από λίγο βούτυρο στο καθένα και αλείφω πριν με κρόκο ανακατεμένο με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 15-20′.
Μια συμβουλή. Καλό είναι να αποφεύγουμε τό κίτρινο τυρί μέσα στην γέμιση διότι κατά τό ψήσιμο ξεφεύγει όλο από έξω. Όμως μπορούμε να το βάλουμε αφού ψηθεί το κρυασαν έτσι ωμό σάν σάντουϊτς και λίγο ζεσταμα στων μικροκυμάτων.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.