Συνταγές
Εύκολα γλυκάκια στο ποτήρι σαν προφιτερολ με κρουασανάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 6 ποτηράκια
1 πακ κρουασανακια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα με σοκολατα)
500 γρ γάλα
3 αυγά
4 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
50 γρ κουβερτούρα
25 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάμε να αφρατεψουν. Αφήνω στην άκρη. Βάζουμε το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά.
Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνουμε το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζουμε σε τέσσερα ποτήρια λίγο κρέμα μετά βάζω από 3 κομμάτια κρουασανακια και ξανά κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και γαρνιρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσε έριξα από επάνω
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετική συνταγή για πεντανόστιμο προφιτερόλ με κρουασανάκια!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη σοκολάτα
1.5 λίτρο γάλα
3 κούπες ζάχαρη
1 κουτί κακάο Παυλίδης
3 κσ κονιάκ
3 κρόκοι αυγού
1 κούπα αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά το 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Τα υπόλοιπα υλικά με το μισό λίτρο γάλα, τα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ να ομογενοποιηθούν. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σοκολάτα
Για τη πατισσερι
1 φακ. Κρέμα στιγμής μιλφειγ
600ml γάλα
Εκτέλεση
Τα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα μιλφειγ.
Για τα σουδακια
2 πακέτα κρουασανακια με γέμιση μιλφειγ
Για το στόλισμα
Σαντυγι φυτική στη πράσινη συσκευασία
Κερασάκι γλασσε
Η διαδικασία είναι γνωστή σε όλους. Κρέμα, κρουασανακι, κρέμα σοκολάτα, σαντυγι και κερασάκι γλασσε
Βγαίνουν 13 ατομικά προφιτερόλ. Εσείς μπορείτε να το κάνετε και σε μπωλ μεγάλο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”