Συνταγές
Ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ραντισιο
100 γρ. σπανάκι
100 γρ. ρόκα, 4 παντζάρια μέτρια, 1 ρόδι
8 σύκα, 50 γρ. καρύδια
Κρεμμύδια τουρσί
1 κούπα ξύδι,1 κούπα νερό, 1 κτγ. αλάτι, 1 κτγ. ζάχαρη, 2 κρεμμύδια σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το νερό με τα υλικά να πάρουν βράση.
Μόλις βράσει αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια για 30 λεπτά έτοιμα, βάζουμε στη σαλάτα και τα υπόλοιπα στο ψυγείο. Βενιγκρέτ μουσταρδόμελο, μηλόξηδο και λάδι πάντα ένα μέρος ξύδι δύο λάδι, αυτά για τη σαλάτα.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκανα και ένα σουφλέ με κοχύλια μας αρέσει πιο πολύ που μπαίνουν μέσα τα υλικά.
3 φέτες μπέικον που το πέρασα από το τηγάνι και 7 καπνιστή μπριζόλα, διάφορα τυριά, μοτσαρέλα, ρεγκάτο και τρία μιξ, έβρασα και στράγγισα τα κοχύλια, έριξα λίγο λάδι να μην κολλάνε και τα αλλαντικά, ανακάτεψα, άλειψα το πιρέξ με μαργαρίνη, έριξα φρυγανιά, έριξα τα μακαρόνια και τυριά.
Εκανα την μπεσαμέλ που είναι 750 γρ. γάλα, 3 κτσ. Κόρν Φλάουερ, 2 αυγά, στο τέλος όταν το κατεβάσω από τη φωτιά ρίχνουμε μια κτσ. βούτυρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
Το ρίχνουμε επάνω από τα μακαρόνια, τέλειο, έκανα και την πίτα πάλι με τον χυλό υπέροχη.
Ένα πακέτο φύλλα κρούστας, δεν προλάβαινα να κάνω 500 γρ. φέτα, 200 γρ. γραβιέρα, 2 αυγά.
για τον χυλό
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 φλυτζάνια αλεύρι, 2 φλυτζάνια νερό, 1/2 ηλιέλαιο, αυτή σε κάθε φύλλο αλείφουμε ηλιέλαιο και 4 με 5 κτσ. χυλό.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε μέχρι να τελειώσει.
Κρατάω δύο φύλλα για το τέλος δηλαδή για επάνω που βάζω ηλιέλαιο και χυλό, ψήνουμε στους 185 βαθμούς στις αντιστάεις μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.