Γλυκα
Ένα τέλειο Τιραμισού !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μία πολύ ωραία συνταγή για τιραμισού! Κάθε μπουκιά του, μένει αξέχαστη…
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγες της Μαριας
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
2 συσκευασίες τυρί τύπου φιλαδέλφεια
1 κρέμα γάλακτος φυτική [ την πράσινη ]
250 γρ. άχνη ζάχαρη [ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε ]
2 κτγ. νες καφέ
3 έως 4 κτσ. νερό χλιαρό
2 ή 3 κτσ. λικέρ της αρεσκείας σας (στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε πικρομύγδαλο)
κακάο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το τιραμισού, ρίχνοντας στο μπολ με το χλιαρό νερό, το νες καφέ και το λικέρ πικρομύγδαλο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έως ότου να λιώσει ο καφές.
Βουτάμε τα μπισκότα στο μίγμα με τον καφέ και τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ, το ένα δίπλα στο άλλο, φτιάχνοντας έτσι την πρώτη στρώση από μπισκότα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγί.
Αδειάζουμε τις 2 συσκευασίες από το τυρί φιλαδέλφεια και τα χτυπάμε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν και το αδειάζουμε στη σαντιγί. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με το μίξερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά. Έτσι φτιάχνουμε την κρέμα.
Κατόπιν, αδειάζουμε τη μισή κρέμα επάνω από τα μπισκότα στο τάπερ και την ισιώνουμε.
Στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο μία δεύτερη στρώση από μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο μίγμα με τον καφέ, επάνω από την κρέμα στο τάπερ.
Όταν ολοκληρώσουμε την δεύτερη στρώση, αδειάζουμε και την υπόλοιπη μισή κρέμα επάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με ένα πιρούνι, μπορούμε να κάνουμε γραμμές επάνω στην κρέμα και με ένα σουρωτήρι κοσκινίζουμε κακάο επάνω από την κρέμα. Η συνταγή έχει ολοκληρωθεί.
Το τιραμισού μας διατηρείται στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγες της Μαριας