Συνταγές
Ένα εξαιρετικό γλυκό πορτοκαλιού – πάρα πολύ γευστικό
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά Παντεσπανιου:
7 αυγά,180 γρ ζάχαρη,220 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο,1 βανίλια,ξύσμα 2 πορτοκαλιών,4 κ.σ.λαδι ελαφρύ
Υλικά Σιρόπι:
1 ποτήρι βραστό νερό,2 κ.σ.ζαχαρη,μισό πορτοκάλι τον χυμό του!
Υλικά κρέμας Πατισσερι:
800 ml γάλα φρέσκο,2 αυγά,100 γρ ζάχαρη,70 γρ κορν φλαουρ,1 βανιλια,200 γρ βούτυρο
Υλικά Κρέμας Πορτοκαλιού:
500 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,2 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.κορν φλαουρ
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για παστάκια με γεύση πορτοκαλιού !
Υλικά
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλιας
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια.ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε μουσκέψει σε λίγο γάλα! Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου το ένα ποτήρι ζάχαρη τα τρία ποτήρια γάλα βράζουμε ελαφρά να πήξει! Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
Σε άλλο κατσαρολάκια βάζουμε την υπόλοιπη σκόνη κρέμα.ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα! Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά! Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στην βανίλια κρέμα! Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες!!!!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou –ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!