Συνταγές
Ένας υπέροχος χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι πολύ λαχταριστός
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ.λάδι ελαφρύ…Το μείωσα αρκετά…
2 φλ. σιμιγδαλι χοντρο
2 φλ. Καστανή ζαχαρη
3 γεμάτες κουτ. Σούπας μελι
3 φλ. νερο
1,5 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι που εστιψα
2 ξυλάκια κανελας
5 μοσχοκάρφια
Φλούδα πορτοκαλιού
2 κουτ. Σούπας κανελα
1/2 φλ. Σταφίδες μαυρες
Καβουρδισμενα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, το χυμο, τα ξυλάκια, τα μοσχοκαρφια και τη φλουδα να βράσουν. Απ το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5′, αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά κ προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε κ διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, να καβουρδιστει καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια. Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα κ τις σταφίδες κ την κανέλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμενουμε λίγο αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνω.
Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα
Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.