Νηστισιμα
Ένας διαφορετικός μουσακάς νηστίσιμος ! Δεν υστερεί σε τίποτε από τον κανονικό
Τύφλα να έχει το Κρέας! Μια συνταγή Του Πάνου Παπαδάκη για τον καλύτερο μουσακάς νηστίσιμος ! Το μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ είναι ότι καλύτερο!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-5 ή 6 μέτριες πατάτες σε φέτες
-2 μελιτζάνες
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-1 κιλό μανιτάρια portobello
-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-400 γρ. ντομάτα κονκασέ
-λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
-πιπέρι
-αλάτι
-ελαιόλαδο
για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
-100 γρ. κορν φλάουρ
-πιπέρι
-1,5 κτγ. αλάτι
-μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή τηγανίζοντας τις πατάτες σε ένα βαθύ τηγάνι για περίπου 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κατόπιν, απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τις δύο πλαυρές.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις μελιτζάνες.
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα θρυμματίζουμε στο Multi.
Σωτάρουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε έως ότου να στεγνώσουν από υγρά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε τον μαιντανό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στρώνουμε μία στρώση από πατάτες σε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστά. Συνεχίζουμε με μία στρώση μελιτζάνες και με μία ακόμη στρώση πατάτες.
Αδειάζουμε το μίγμα επάνω από τις πατάτες και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Για να φτιάξουμε την κρέμα, σε ένα λίτρο γάλα αμυγδάλου προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στην κουζίνα έως ότου να πήξει. Αφού πήξει το βγάζουμε από την κουζίνα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και την στρώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 έως 45 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μουσακάς νηστίσιμος ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL