Συνταγές
Έναν ωραίο και λίγο διαφορετικό μουσακά φτιάξαμε σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
5 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
5 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
Ένα κιλό κιμά
Λαδι
Ένα κρεμμύδι τριμμένο
Λίγο δυόσμο
Λίγο ρίγανη
Πολύ λίγο κύμινο
Ενάμιση λίτρο γάλα
Ένα φλιτζ.τσαγιού νισεστέ
100 γρμ. βούτυρο
Μισό κιλό γραβιέρα
Δύο αυγά
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Στο ταψί τις κουζίνας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε επάνω τις πατάτες τις οποίες πριν τις έχουμε αλείψει με λάδι και τις έχουμε πασπαλίσει με αλατοπίπερο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου ψηθούν.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τις μελιτζάνες.
Σε κατσαρόλα με το λάδι σοτάρουμε καλά τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο τα μυρωδικά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και βράζουμε, έως ότου γίνει, θέλουμε να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Ανακατεύουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τον κιμά προσθέτουμε τα 300 γρμ. τυριά μία κούπα μπεσαμέλ ανακατεύουμε, στρώνουμε σε πυρέξ που το έχουμε αλείψει με βούτυρο και το έχουμε πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά.
Σκεπάζουμε το μουσακά με την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για την μπεσαμέλ...ανακατεύουμε το βούτυρο το νισεστέ, προσθέτουμε χλιαρό το γάλα και βράζουμε έως ότου πήξει, προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, αλατοπίπερο, τυρί.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.