Συνταγές
Άψογο. Ραβανί όλα τα λεφτά
Η Εκτέλεση είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
4 αυγα
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
1 ποτηρι νερου ηλιελαιο
1 ποτηρι γιαουρτι
1 ποτηρι ινδοκαρυδο
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
3 βανιλιες
2 κ.γ.μπεικιν παουτερ
1 κ.γ.κοφτο σοδα μαζι με ενα κ.γ.χυμο λεμονιου
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι και 1 λεμονι
Σιροπι
3 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
1 φετα λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβρασα 10 λεπτα…οταν το εσβησα εριξα μεσα 2 κουταλιες βουτυρο.
Χτυπησα 5 λεπτα τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν,εριξα το ηλιελαιο και συνεχισα το ανακατεμα,εριξα το γιαουρτι (240 περιπου) ,τις βανιλιες,το ξυσμα,τη σοδα με το χυμο λεμονι και τελος τα στερεα υλικα που τα ειχα ανακατεψει πριν.
Λαδωμενο ταψι,εψησα στις αντιστασεις στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.Χλιαρο σιροπι και χλιαρο γλυκο.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Litsa Kokkoni.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση ..
Αχ αυτό το ραβανί της Βέροιας – απλά τέλειο
Η Συνταγή είναι από κ. Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για ταψί 22:
5 αυγά.Μια κούπα ζάχαρη.Μια κούπα αλεύρι.1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό.1 γιαουρτάκι 200γρ.1 κούπα καλαμποκέλαιο. 1 μπεικν-παουντερ.1 βανίλια .ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
ΣΙΡΌΠΙ :
3κούπες ζάχαρη .3κουπες νερό λιγο χυμό λεμόνι . η κούπα μου περίπου είναι 220 ml Ρίχνουμε σιγα σιγα το σιρόπι αφήνουμε λίγο να το ρουφάει και μετά Ρίχνουμε και το υπόλοιπο Όχι ολο μαζι .
το έψησα στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να είναι έτοιμο και έριξα το σιρόπι σε ζεστό γλυκό χλιαρό σιροπι.
Μία νόστιμη ιδέα είναι να χτυπήσουμε από πάνω ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ και λίγο φίλε αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.