Συνταγές
Άρτος του Αγίου Φανουρίου με νάμα, το κρασί που βάζουν στην Αγία Κοινωνία!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
650 γρμ! αλεύρι γοχ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα λάδι
150 γρμ ζάχαρη
Από 1/2 κουταλάκι μαστίχα και κανέλα σε σκόνη, και από 1/4 κουταλάκι γαρυφαλλο, κακουλε,γλυκάνισο και μαχλέπι
3 κουταλιές σούπας νάμα
3 κουταλιές σούπας σουσαμι
Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βαζουμε όλα μαζί τα υλικά, και ζυμώνουμε, μια μαλακια ζύμη
Τη βαζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει
Ζυμώνουμε ξανά, και τοποθετούμε σε ταψί
Αφήνουμε άλλη 1 ώρα, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα
Μόλις βγει ζεστός όπως είναι ο άρτος, αλειφουμε όλη την επιφάνεια με μέλι, και πασπαλίζουμε με σουσαμι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Καταπληκτικά αρωματικά Σταφυδόψωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου – “Μπαχάρι και κανέλα”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στα 350 γρ.νερο χλιαρο,ριχνουμε 2 μαγιες διαλυουμε καλα
Μετα 100γρ.ζαχαρη,80 γρ.βιταμ,1 φακελακι βανιλλια,2 κουτ.γλυκου κανελλα 2 ποτ.σταφυδες αλευρι γ.ο.χ.κ στην μύτη του κουτ.γλυκου μοσχοκαρφι τριμμενο.
Αφηνουμε φουσκωνει πλαθουμε τα σταφυδοψωμα μας παλι να φουσκωσουν
Αλείφουμε με αυγο κ ψήνουμε 180 αντιστάσεις…
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου – “Μπαχάρι και κανέλα”.