Συνταγές
Άλλο πράγμα – Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο απ άκρη σ άκρη με μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φυλλο
2.5 κουπες αλεύρι για πιτα
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό 1 ποτήρι
Γέμιση
Κοτόπουλο ένα στήθος περίπου
Κρεμμυδι ξερό
Μπρόκολο
Καρότο τριμμένο
Καλαμπόκι
Γραβιέρα τριμμένη
Μπεσαμέλ
50γρ βουτυρο
6 κσ αλεύρι
2 ποτηρια γάλα
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλευρι και το λάδι και ενώνουμε μέχρι να γίνουν τρίμματα. Ρίχνουμε το αλάτι και έπειτα προσθετουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει εμπλαστρα ζυμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμενο για μισή ώρα.
Τώρα ετοιμάζουμε την γέμιση
Έπειτα χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε με αλευρι και λεπτό πλαστη ένα ένα
Για την γέμιση κάνουμε πρωτα την μπεσαμέλ
Τσιγαριζουμε το βουτυρο ρίχνουμε το αλευρι μέχρι να ενωθουν και κατόπιν το γάλα ανακατέυομαι γρήγορα.
Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε και το αυγό.
Για την γέμιση κοτόπουλο που περισεψε περιπου ενα στήθος το κάνουμε τρίμματα
Αχνιζουμε το κρεμμυδι με λίγο νεράκι ρίχνουμε λίγο βουτυρο στην συνέχεια το τριμμένο καροτο βρασμένο μπρόκολο αλάτι και ανακατέυομαι.
Έπειτα το κοτόπουλο το καλαμπόκι τα ενώνουμε όλα μαζί με την μπεσαμελ και έτοιμη η γέμιση.
Στρωνουμε το ένα φυλλο λαδώνουν στρωνουμε το επόμενο βάζουμε την γέμιση και τ αλλά δυο με την ίδια διαδικασία.
Ψηνουμε πάνω κάτω 180′ για μια ώρα
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.