Συνταγές
Άκρως καλοκαιρινό το μενού σήμερα με τηγανητές πιπεριές γεμιστές με φέτα, κολοκυθοκεφτέδες και κουρκουτόπιτα με φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη (τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι, τα στίβουμε και αφήνουμε 1/2 ώρα να στραγγίσουν)
1 κρεμμύδι στο μούλτι ( το βάζουμε κι αυτό στο σουρωτήρι με τα κολοκυθάκια)
1 κομμάτι φέτα
1 αυγό, αλάτι , πιπέρι ,1 μπέκιν
1 κούπα ψιλοκομμένα μαϊντανό, άνηθο και φρέσκο δυόσμο ( τα τρίβω στο μούλτι με λίγο νεράκι και τα βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά)
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
5 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά ή αλεύρι ώστε να πλάθονται καλά τα κεφτεδάκια χωρίς να κολλάνε.. προτιμότερο φρυγανιά)
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΦΈΤΑ ( κουρκουτόπιτα )
1 γιαούρτι
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού γάλα
1 κεσεδάκι νερό
1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
5 κεσεδάκια αλεύρι
1 μπέκιν
4 αυγά , 1 κομμάτι φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και μερικά λεπτά κομμάτια βούτυρο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
ΨΗΤΆ ΛΑΧΑΝΙΚΆ:
Κόβουμε κολοκυθάκια και μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες , βάζουμε στο ταψί τις κουζίνας σε λαδόκολλα, αλείφουμε με το πινέλο ελαιόλαδο
ρίχνουμε λίγο αλατάκι και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.
ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΤΗΓΑΝΗΤΈΣ:
Χρειαζόμαστε πιπεριές κέρατο.
Σχίζουμε κατά μήκος τη μία πλευρά με το μαχαίρι, βάζουμε μια λεπτή λωρίδα φέτα και τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο με καπάκι γιατί πιτσιλάνε.
Αποσύρουμε από το μάτι πάντα και αφήνουμε να ηρεμήσουν για να τις γυρίσουμε ή να τις βγάλουμε.
Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας προτού σερβίρουμε για να απορροφηθεί το λάδι.
ΜΑΝΤΖΑ ( ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ)
Σκούρες πράσινες μικρούλες πιπεριές ( έκοψα φρέσκιες από τον κήπο κι έκανα απλά ένα ορεκτικό)
Τις τηγάνισα ελαφρά με λίγο λαδάκι.. μόλις άρχισε να σώνεται έριξα μισή κούπα φρέσκια ντομάτα, μία σκελίδα σκόρδο τριμμένο, αλάτι πιπέρι πάπρικα , λίγο μαϊντανό, άφησα να βράσουν και να μαλακώσουν δέκα λεπτά και έριξα λίγη φέτα τριμμένη μόλις τις έβγαλα από την εστία
Μια νοστιμιάαα.. φυσικά όλα αυτά αλλά απαιτείται κόπος και χρόνος καλά πήγαινα σχολείο.. δεν θα φτιάξω μαγειρείο.. προτιμώ το καφωδείο
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.