Συνταγές
Άκρως ζουμερή και λαχταριστή σοκολατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασία Πετκάκη – “Ti θα μαγειρεψουμε??”.
ΥΛΙΚΑ
1¼ φλ. αλεύρι
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. γάλα
50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1⅓ φλ. βραστό νερό
1 βανίλια
παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά ,το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας .
Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασία Πετκάκη – “Ti θα μαγειρεψουμε??”.