Connect with us

Συνταγές

Είναι πάρα πολύ αφράτα και νόστιμα τσουρεκοκουλουράκια – ιδανικά για το σχολείο

Published

on

276003287 10220577386813331 1680606483945267766 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
3 γιαουρτακια στράγγιστα
3 αυγά
2 βανιλιες κοσκινισμενες
1 φακ. Μπεικιν κοσκινισμένο
800-900 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο (ίσως και λίγο παραπάνω)
Κακάο ( προεραιτικα για την διχρωμία)
(Αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε μαχλεπι, κακουλέ, μαστίχα,ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιου…ότι σας αρέσει)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα.
Προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμωνω.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και κολλώδες.
Χωρίζω την ζύμη σε 2 μπολ και ρίχνω στη μία κακάο τόσο όσο σκούρο θέλω να βγει το μείγμα και ανακατεύω.

Πλαθω σε ότι σχήμα μου αρέσει και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Δεν θέλουμε να παραψηθουν, ίσα να πάρουν χρώμα.

Αν η ζύμη κολλάει κατά το πλασιμο, βάζω λίγο ηλιέλαιο στα χέρια μου.
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλισετε με σουσάμι η αναλατους ξηρούς καρπούς.

Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια αμμωνίας με βούτυρο και βανίλια

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Rouvitsa Kouzinoglou-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”

Υλικά στα κουτουρου:
200 γρ Αγελαδινό βούτυρο, μια χούφτα κρυσταλλική ζάχαρη, 2 αυγά, ένα μπρίκι γάλα χλιαρό που διελυσα μέσα μισό φακελάκι αμμωνίας, τρεις βανιλλιες, αλεύρι Νο 1 δυνατό όσο σηκώσει να γίνει η ζύμη μαλακιά.

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθετουμε τη ζάχαρη και με τη σπάτουλα το δούλεψουμε αρκετά. Πρόσθετουμε τις βανιλλιες, τα αυγά ένα – ένα και ανακατευουμε να ενωθούν τα υλικά .

Διελυουμε στο χλιαρό γάλα την αμμωνία και την πρόσθεσουμε εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να τελειώσει. Συνέχισα το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μεχρι να μη κολλάει. Δεν ταλαιπώρουμε πολύ τη ζύμη. Μέχρι να πλύνουμε ότι χρησιμοποίησουμε την άφηνουμε να ξεκουραστεί. Τα πλαθουμε στρογγυλά χωρίς να παιδεύουμε πολύ το ζυμάρι.

Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να τονίσουν στους 170 βαθμούς στον αέρα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη και αυγά και πιο πολύ αλευρι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Rouvitsa Kouzinoglou-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές2 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές16 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές18 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές20 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές22 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές24 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version