Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε στη νηστεία
Connect with us

Νηστισιμα

Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε στη νηστεία

Υλικά 400γρ. “ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό 2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες 2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη 1 κλωνάρι δεντρολίβανο 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη 1 φύλλο […]

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κατή

Διαφήμιση

Υλικά

400γρ. “ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό
2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Διαφήμιση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κατή

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : olivemagazine

Διαφήμιση
×
Η πιο εύκολη συνταγή για χειροποίητο παγωτό, με 2 μόλις υλικά!