Συνταγές
Τέλειο μυρωδάτο πορτοκαλένιο ραβανί
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζανι αλεύρι σκληρό
1 φλυτζανι ζάχαρη
1 φλυτζανι βούτυρο
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπεϊκιν παουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι
3 1/2 Φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό Φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν..
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους.. Προσθέτουμε και το πορτοκάλι ..
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με το αλεύρι..
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.. Βραζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό περιχύνουμε λίγο λίγο
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μήλα ψητά με πορτοκάλι !!
ΥΛΙΚΑ
6 μήλα
1 φλ τσαγιού ζάχαρη
1 φλ τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
…χυμό από μισό λεμόνι
ξύλο κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε τα μήλα,αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και διατηρούμε ολόκληρα,τα τοποθετούμε σε μικρο ταψί που μόλις να τα χωράει ,ισομοιράζουμε την ζάχαρη στην καρδιά κάθε μήλου και ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού
τοποθετούμε κάπου ενδιάμεσα στην τρυπούλα κ την κανέλα,σκεπάζουμε τα μήλα και με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ,αφαιρούμε το σκέπασμα κ ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με ένα κουτάλι τα μήλα με το σιρόπι του ταψιού συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά [ θέλει καμιά ώρα]τα σερβίρουμε ζεστά ως κομπόστα,ή κρύα με παγωτό ,ή χτυπημένη κρέμα για επιδόρπιο!!!