Συνταγές
Ο απόλυτος συνδυασμός πράσα με χοιρινό – εύκολη εκτέλεση!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Ενάμιση με δύο κιλά πράσα
Ενάμιση κιλό χοιρινο λαιμό
Δύο λουκάνικα χωριάτικα
Δύο κρεμμύδια ξερά
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά.
Αλάτι. Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρουμε το κρέας με το λίγο Ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Λίγο αλάτι. Πιπέρι.
Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε πλένουμε τα πράσα
Τα βάζουμε στην γάστρα προσθέτουμε ελαιόλαδο το πιπέρι την πάπρικα αλάτι και τοζουμακι από το κρέας.
Περίπου ένα ποτήρι του νερού ζεστό.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μέχρι να μαλακώσουν με το καπάκι.
Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε το κρέας τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα χωρίς τοκαπάκι
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πρασοτυρόπιτα με πατάτα
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3-4 μεγάλα πράσα
2 πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ τυρί νηστίσιμο ή φέτα κανονική
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό (προαιρετικά)
λίγη μαργαρίνη η λάδι για να αλείψουμε το πάνω φύλλο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τις πατάτες και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου να τρυπιέται η πατάτα με το πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε τη γέμιση και τοποθετούμε και το 2ο φύλλο. Κλείνουμε καλά τα φύλλα και βουτυρώνουμε και κόβουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Καλή επιτυχία!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com