Συνταγές
Αγαπημένο φαγητό – πολύ ωραίο μυδοπίλαφο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Μανου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμενα
1 .5 φλ ρύζι κίτρινο
3 φλ νερό
Λίγο μαιντανό
1 σκ σκορδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
3 ντομάτες σε κυβακια
1 κρασοπότηρο τσίπουρο
1 κ.σ πελτέ
Λάδι αλάτι πιπερι κοκκινοπιπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λαδι και τσιγαριζω το κρεμμύδι το σκόρδο για μερικά λεπτά την πιπεριά τις ντομάτες αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και τον πελτέ να τσιγαριστει ριχνουμε και τα μύδια σβήνουμε με το τσίπουρο αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί
προσθέτουμε το ρύζι ανακατέυω λίγο να γυαλίσει μετά προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου
Πεντε λεπτα πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό το αλατοπιπερο και το κοκκινοπιπερο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Μανου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ιτς πιλάφ
ΥΛΙΚΑ
4 φλ. ρύζι
1 κρεμμύδι
4 κ.σ. σταφίδες
200 γρ. βούτυρο
250 γρ. συκωτάκια αρνίσια ή πουλερικών
4 κ.σ. κουκουνάρια
1 κ.γ. πιπέρι
αλάτι
5 φλ. νερό ή ζωμό κρέατο
1 κ.γ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το ρύζι.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να «σταθεί» για μισή ώρα.
Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι με νερό ώσπου να φουσκώσουν και τις σουρώνουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κουκουνάρια και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το πιπέρι, το ζωμό κρέατος ή το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
Σουρώνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Σερβίρουμε το ρύζι σκέτο ή σαν συνοδευτικό με κάποιο άλλο φαγητό της επιλογής μας.