Συνταγές
Μια τυρόπιτα με 4 τυριά και μπεσαμέλ να γλύφεις τα δάκτυλά σου
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ φέτα
200 γρ ανθότυρο
100 γρ παρμεζανα
100 ρεγγατο
2 αυγά
Και μια μπεσαμέλ με 500 γρ γάλα δυό κουταλιές αλεύρι
Μια κουταλιά ελαιόλαδο πιπέρι (και αν θελουμε λιγο διόσμο )
Αυτό ειμαι το μείγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φύλλο αγοράζουμε έτοιμο αν δεν εχουμε χρόνο να ανοίξουμε (πχ Κουρού ΑΒ ή κανάκι )
Στη λαμαρίνα της κουζίνας αντικολλητικό χαρτί ενα φύλλο πανω το μείγμα τυριών και μπεσαμελ το άλλο φύλλο πανω
Κλείνουμε καλά τις άκρες και χαράζουμε ελαφρά
Περνάμε το πανω φύλλο με πινέλο λιγο λαδι και ρίχνουμε σουσάμι
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200c περίπου 20 25 λεπτά .
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις παραδοσιακή τυρόπιτα γλυκιά συνταγή
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
Τρία κιλά τυρί ανάλατο φρέσκο
1 φλιτζάνι βούτυρο
3 φλιτζάνια σιμιγδάλι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία λεκάνη χωρίζουμε τα αυγά χτύπαμε μαρέγκα στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη το βούτυρο τις βανίλιες
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε ρίχνουμε τη μαρέγκα και τελευταία το τυρί τρίβοντας με το χέρι
Ανακατεύουμε καλά στρώνουμε σε βουτηρωμενο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει όμορφα
Η Συνταγή είναι από κ. Vasiliki Papadopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Liana Lika Lia – “Stin koyzina Mmm… ou”
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση:
1 κιλο. σπανακι
5 μικρά αυγα
Κρεμμυδι φρέσκο
Άνηθο
Αλάτι – πιπερι
Φετα 300γρ
Ανθότυρο 100γρ
Δυοσμο
Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε, κόβουμε και στίβουμε το σπανάκι, Ρίχνουμε τα αυγά, τα τυριά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Για τα φύλα
250 αλευρι γοχ
Μισο ποτήρι λαδι
1 κουτ αλατι
1κουτ ξιδι
Τριβουμε το αλευρι με το λαδι
Ριχνουμε το νερο το ξιδι το αλατι
Και ζυμώνουμε να γινει μια ζυμη Μαλάκι αφηνουμε μισι ωρα και πλαθουμε βάζουμε δυο φύλα κατω δυο πανω λαδομένα ψηνουμε στους 200 για μια ώρα
Η Συνταγή είναι από κ. Liana Lika Lia – “Stin koyzina Mmm… ou”