Συνταγές
Πεντανόστιμο μελιτζάνακι τουρσί
Τού ονείρου αυτό το τουρσί
Δεν τρώμε τουρσιά αλλά αυτή η μελιτζάνα είναι υπέροχη
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μάζεψα από το κήπο μικρές μέτριες μελιτζάνες, καθάρισα τα κοτσάνια, χάραξα στη μέση και τις ζεμάτισα λίγο να μαλακώσουν να τρυπιέται μέσα το πηρούνι, θα το δείτε.
Τις έβγαλα προσεκτικά στο στραγγιστήρι να κρυώσουν.Εκοψα φρέσκο μαϊντανό, σέλινο, 2 με 3 σκελίδες σκόρδο, καρότο, λάχανο τριμμένα στον τρίφτη.
Έριξα σπορέλαιο, αλάτι, ανακάτεψα όλα μαζί να μαραθούν και γέμισα τις μελιτζάνες μου βάζοντας στο τάπερ στη σειρά όμορφα.
Στο τέλος τα κοτσάνια από το σέλινο και μαϊντανό, λάδι, σπορέλαιο, αλάτι και ξύδι. Κούνησα προσεκτικά να πάει παντού, δοκίμασα αν χρειάζεται αλάτι, ξύδι και έβαλα στο ψυγείο.
Μετά από 3 μέρες έτοιμο για κατανάλωση.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραία πεντανόστιμη πίτα με λάχανο τουρσί. Θα την λατρέψεις!
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
-500 γρ. αλεύρι
-1/2 κτγ. αλάτι
-250 γρ. χλιαρό νερό
– 1 κτγ. ξηρή μαγιά
-1 κτσ. ξύδι
-1/2 κτγ. σόδα μαγειρικής
-1 κτσ. γιαούρτι
Για τη γέμιση
1 όχι πολύ μεγάλο λάχανο ψιλοκομένο, το οποίο τσιγαρίζουμε για 20 με 30 λεπτά με 1 κτγ. κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και μετά τυλιγμένα σε μία κουβερτούλα για 30 λεπτά.
Κάθε μία μπάλα ανοίγουμε σε φύλλο, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι, βάζουμε από το λάχανο, τυλίγουμε σε ρόλο και μετά σε σαλιγκάρι στο λαδωμένο ταψί. Το κάνουμε και με τις υπόλοιπες 3 μπάλες.
Τα βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει από το φούρνο βουτυρώνουμε ξανά από πάνω και σκεπάζουμε ελαφρώς με μία πετσετούλα για 10 με 15 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.