Συνταγές
Μας τρέχουν τα σάλια! Τυρόπιτα για σήμερα με χειροποίητα φύλλα
Η Συνταγή είναι από Katerina Karfaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
Φέτα μπόλικη, σπασμένη,γραβιέρα ,ένα κεσεδάκι γιαούρτι, λαδακι μπόλικο ,ένα αυγό ,πιπερακι.
Για το φυλλο
Αλεύρι περίπου 400 γρ ανάλογα ποσο θα σας πάρει να μην κολλάει η ζύμη .
Νεράκι
Ξύδι
Αλάτι , λίγο λαδακι
Αλεύρι έβαλα για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλα να έχω ένα ωραίο ζυμαρακι να μην κολλάει
Χωρίζουμε σε μπαλακια
Αλεύρωνουμε καλά τον πάγκο μου και ανοίγω ένα ένα τα φύλλα μου ..λεπτά να γίνουν ..
Αν θέλετε βάζετε στα φύλλα βουτηρακι να πάει παντού η ελαιόλαδο..σαν να το ραντίζετε..
Στηνουμε την πίτα μου , ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στον αέρα ..180 βαθμοί
Η Συνταγή είναι από Katerina Karfaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Ωραία και γευστική ζαμπονοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ολυμπια Νικοπουλου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά
1/4 ζαμπόν η παριζα σε κομμάτι κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 μπέικον σε κομμάτι κομμένο σε κύβους 1/4 τυρί ρεγκατο χοντροτριμμενο
1 κρέμα γάλακτος 300 γρ
3 αυγά
1 πακέτο σφολιάτα μακρόστενη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ στρώνουμε το ένα φύλλο σπρώχνοντας να πάει και στα πλαϊνά
Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ
Κατόπιν βάζουμε και το άλλο φύλλο ενώνουμε με τα πλαϊνά με το κάτω φύλλο βουτυρώνουμε τρυπάμε ξανά ελαφρά με το πιρούνι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 200 με 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ολυμπια Νικοπουλου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.