Συνταγές
Μακαρόνια με μπέικον μανιτάρια και κρέμα γάλακτος… Να την απολαύσετε!!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
400γρ κρέμα γάλακτος
Τριμμένο κασέρι
1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια κομμένα ( εγώ τα ψηλό έκοψα)
300γρ μπέικον ψιλοκομμένο( το έχω ψιλοκομμένο)
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Ψιλοκομμένο άνηθο
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα γυρνάμε για 2-3 λεπτά ακόμα μαζί με το μπέικον
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το άνηθο,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο κασέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας,τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα
Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Θα μπορούσε να είναι και τούρτα! ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΠΈΙΚΟΝ
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φύλλο σφολιάτας( το κόβουμε περιμετρικά, περίπου 2 εκ. σε λωρίδες και το βάζουμε πάνω από την σφολιάτα γύρω γύρω)
Χτυπάμε 1 αυγό και αλείφουμε τη σφολιάτα από επάνω και ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι!
Μετά με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα, για να μη φουσκώσει!
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210 βαθμούς
Μετά βγάζουμε τη μισοψημένη σφολιάτα και βάζουμε τα παρακάτω υλικά:
Στο αυγό που περίσσεψε βάζουμε
200 γρ. Κασέρι σε τρίμματα
150 γρ. Κρέμα γάλακτος
Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα
Πάνω από τη ζύμη βάζουμε
10 φέτες μπέικον
2 λουκάνικα μικρά
6 αυγά
Ύστερα προσπαθούμε να βάλουμε το μπέικον και τα λουκάνικα σε κύκλους και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα σε αυτά, τα 6 αυγά
Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, τώρα όμως στους 180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.