Συνταγές
Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο ρολό κιμά γεμιστό με κεφαλοτύρι, μπέικον και πιπεριά φλωρίνης.
Σήμερα σου έχω μία ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά ψημένο σε φόρμα του κέικ. βάζουμε πρώτα τον μισό κιμά, μετά μία νόστιμη γέμιση με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα και κλείνουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Η γεύση του είναι πολύ ωραία και εξαιτίας της πρωτοτυπίας του, μπορείτε να φτιάξετε για ένα ιδιαίτερο τραπέζι.
Υλικά
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
2 αυγά
2 κουταλιές κέτσαπ
3 κουταλιές κεφαλοτύρι
3 θρυμματισμένες φρυγανιές
Ελαιόλαδο
Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Κόκκινη πιπεριά
Μπέικον
Εκτέλεση
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό.
Κατόπιν, στον κιμά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, τα αυγά, το κέτσαπ, 3 κουταλιές κεφαλοτύρι, τις φρυγανιές, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, βρέχουμε αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε μία φόρμα για κέικ.
Απλώνουμε τον μισό κιμά και από πάνω βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, την κόκκινη πιπεριά, μπέικον και ξανά κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά.
Όταν είναι έτοιμα το αφήνουμε 5-10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση ! Το γεμιστό ρολό κιμά είναι έτοιμο! Θα κάνει εντύπωση τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη γεύση του.
Ακολουθεί το βίντεο της αποψινής μας συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!