Συνταγές
Όχι μόνο εύκολα.. αλλά και μούρλια τα λουκανοπιτάκια
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 φλ. ηλιέλαιο
-1 φλ. γιαούρτι
-3- 3.5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
-1 κτγ. μπέικιν
-1 κτγ. αλάτι
-1 αυγό
-3 κτσ. κεφαλοτύρι
-1 κτγ. πάπρικα
-1/2 κτγ. ρίγανη
-1 φλ. λουκάνικα κοκτέιλ ψιλοκομμένα
-100 γρ. ανθοτυρο
Εκτέλεση
20 κομμάτια!
Σε ένα μπολ βάζω το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύω καλά, μετά προσθέτω το αλάτι, την πάπρικα, την ρίγανη, το κεφαλοτύρι, τα λουκανικάκια το ανθότυρο.
Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν με κουτάλι και μετά αρχίζω να προσθέτω αλεύρι με μπέικιν σιγά-σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω μια αφράτη ζύμη.
Κάνω μπαλάκια λαδώνω με πινέλο και ψήνω στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου.
Αυτά τα έψησα στο air fyer στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά !!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Λουκάνικα κομμένα με πατάτες στο φούρνο.
Υλικά
-πατατούλες
-φρέσκια ντοματούλα
-αλατάκι- πιπεράκι
-ριγανίτσα καλύτερα θρούμπι αν έχουμε
-πάπρικα γλυκιά
-λίγο κουρκουμά
-σκορδάκι ψιλοκομμένο
-λαδάκι
-λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες χοντρές. καλά είναι τα χωριάτικα
-τυράκι κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Ανάβουμε στις αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
Τις κολυμπάμε στην φρέσκια ντοματούλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θρούμπι αν έχουμε, ή ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, το σκορδάκι και το λαδάκι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε.
Μόλις οι πατατούλες έχουν μελώσει μέσα στην ντοματούλα, προσθέτουμε και τα λουκάνικα [καλύτερα χωριάτικα και Τρικαλινά που είναι πικάντικα ] κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Εδώ έβαλα μοσχαρίσια προαιρετικά .
Βάζουμε και κομματάκια κίτρινο τυράκι και έρχεται και αποθεώνετε το φαγάκι μας.
Deby Ilia